MINT Lift Step 2: Trådlyft midface & lower face

Dr. Rawsh · september 24, 2020

Kursdatum Göteborg
2021-02-07

2021-09-04, kl 13.30-18.30

2021-10-17, kl 13.30- 18.30
2021-12-04, kl 13.30-18.30
Kursdatum Stockholm
2021-09-04, kl 13.30-18.30
2021-12-04, kl 13.30-18.30

MINT Steg 2 fokuserar på mellanansikte och nedre ansikte med kombinationen av monotrådar och cogtrådar/ hullingförsedda trådar för att återskapa struktur och lyft utan kirurgi med en minimalinvasiv teknik. Vi pratar om vikten av olika tekniker och kombinerade trådar för att ge bästa individuella resultat. Under kursen pratar vi om kombinationsbehandling med andra tekniker så som botox och filler. Denna kurs har fått stor genomslagskraft och är den kursen som för närvarande har störst efterfrågan. Kursen är lämplig för deltagare med erfarenhet inom injektionsbehandlingar som vill lära sig mer avancerade icke-kirurgiska procedurer för att förbättra hudkvalitén samt ge ett direkt synligt lyft. Under kursen får ni lära er att kombinera PDO trådar med andra estetiska behandlingar för optimalt resultat.

Upplägget är pedagogiskt och börjar med en gedigen teoretisk genomgång av anatomi, vetenskaplig bakgrund, komplikationshantering och patienturval. Därefter övergår det i god träning under handledning på modeller.

Innehåll

  • Teorietisk genomgång, inkl komplikationshantering
  • MaterialgenomgångJournalföring
  • Fotografering innan och efter behandling
  • Patienturval, återbesök och eventuell korrigering
  • Praktisk övning på modeller- här tittar vi på ansiktet som helhet. Vi arbetar med kombinationen av direkt lyftande hullingförsedda och icke- hullingförsedda trådar. Vi genomför behandling av kinder/ mellanansiktet och käke/ käklinje med hullingförsedda trådar. Därefter jobbar vi med tunna trådar, mono och screw, i samma områden.

Krav

Legitimerad sjuksköterska, läkare eller tandläkare med erfarenhet inom injektionsbehandling samt som  gått grundkurs i PDO-trådar. Legitimationsbevis skickas alltid in vid anmälan till rawsh.kursanmalan@gmail.com.

Pris

12000 kr (ex moms) inkl. lunch, fika och kursmaterial. Delbetalning via Klarna är möjligt. Anmälningsavgiften om 5000kr är bindande och återbetalas ej vid utebliven kursnärvaro. Läkarintyg för godkänd frånvaro krävs, då får du möjlighet till senare kurstillfälle.

Modeller

Du får gärna ta med en egen modell inför övningarna. Kostnaden är ca 50% av ordinarie behandlingspris. Om du inte kan hitta egen modell måste du meddela senast 14 dagar innan kurstillfället, då vi ordnar modell åt dig.

Certifikat

Certifikat erhålls efter avslutad kurs.

Övrigt

I samband med kurserna finns möjlighet till att inköpa startpaket till rabatterat pris. Vi är själva leverantörer av PDO trådarna. Du får tillgång till vårt starta- eget-kit med viktig information och länkar för att du enkelt skall komma vidare i din verksamhet. Du blir också del av vårt forum för stöd, diskussion och erbjudanden från leverantörer.

Om instruktör

Dr. Rawsh

20 Kurser

Ej inskriven
12 000 kr